Gojibär

Ett regelbundet intag av Gojibär göra en positiv skillnad. Det är inte för inte som gojibären kallas för superfrukt. De är rena hälsokuren, de små röda bären. För omväxlingsskull är det väldigt enkelt och gott att vara hälsosam och hjälpa kroppens immunförsvar att stärkas!

Längre ner finns det en lång text som belyser hur otroligt bra gojibären är för vårt välbefinnande. Unna dig några minuters läsning som kan förändra din hälsa för resten av ditt liv. Informationen finns även att ladda ner i vår lathund om Gojibär.

Gojibären är  ett perfekt tillskott att äta. Och det går fint att ta både som snacks och i frukostflingorna eller i gröten. Våra är Äkta Tibetanska Gojibär är bland det bästa som naturen har tagit fram i avseende på oxidationstal, aminosyror, vitaminer & mineraler. LifePorts Gojibär från Tibet har ett ORAC-värde på över 25000, Blåbär har endast ca 4500!

Hur du än tar dem kommer de att stärka din kropp och ditt immunförsvar - så gör livet lite lättare för din kropp och investera till en kommande god hälsa genom att köpa våra äkta Tibetanska Gojibär.

Sort by

Äkta Tibetanska Gojibär 250g

Inom den österlänska visdomen har Gojibären sedan årtusenden dyrkats för sitt rika näringsinnehåll. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer.
In stock
149 kr
Facebook

Gojibär 12 med 1 friex

Out of stock
1,210 kr
Facebook

Introduktion till Gojibär

Det handlar om ett verkligt universalmedel
Goji, frukten som ger hälsa och ett långt liv

Det krävs så lite för att åstadkomma så mycket. Med endast 5 – 10 gr bär per dag så uppnår du den terapeutiska effekten av bären – just för att bären är så fullproppade med vitaminer, mineraler, extremt högt antioxidationstal etc. Detta kan du naturligtvis läsa mer om längre fram i brevet.

 För att vi ska försäkra oss om att där inte kommer med oönskade bakterier så behandlas bären med UV-ljus. UV-ljuset berör bara ytskiktet på bären och vad som råkar finnas där i form av bakterier. Så bären varken svavlas eller utsätts för strålning, gammastrålning, vilket annars är två vanliga ”behandlingsmetoder” av jordbruksprodukter.

Om du behöver en liten uppdatering på allt det goda som bären används till så läs vidare nedan.

Yuthog Yonten Gonpo är anfadern till den Tibetanska medicinen och det är till hans ära som företaget döptes till Tibet Yuthog Healthy Products 1998.

ORAC-värden

ORAC Tabellen ORAC, (oxygen radical absorption capacity) är ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller. Det finns flera olika metoder att mäta detta på. ORAC har dock visat sig vara den mest använda och med dessa värden får du en bra fingervisning på hur mycket antioxidanter ett livsmedel innehåller. Inga värden är helt exakta. I genomsnitt behöver vi få i oss antioxidanter som motsvarar ca. 3000 ORAC per dag.

Livsmedel

ORAC värde per 100 g.

Gojibär, torkade

20000-30000

Acaibär, torkade

18400

Mörk choklad

13120

Mangostan

12000

Granatäpplejuice

10500

Mjölkchoklad

6740

Katrinplommon

5770

Pekannöt

5770

Yerba Mate

5102

Blåbär

4460

Granatäpple

3307

Rooibos Te

3132

Svart Te

2947

Russin

2830

Grönt Te

2701

Björnbär

2036

Grönkål

1770

Tranbär

1750

Vitlök

1662

Jordgubbar

1540

Spenat

1260

Hallon

1220

Gul squash

1150

Brysselkål

980

Plommon

949

Ångkokt spenat

909

Broccoli

890

Rödbetor

840

Avocado

782

Apelsin

750

Blåa vindruvor

739

Röd paprika

710

Körsbär

670

Kiwi

610

Baked Beans

503

Blodgrape

495

Grapefrukt

460

Kidneybönor

460

Gul lök

450

Majs

400

Aubergine

390

Blomkål

385

Frusna ärtor

375

Potatis

300

Sötpotatis

295

Kål

295

Sallad

265

Nätmelon

250

Äpple

218

Morot

210

Banan

210

Tofu

205

Tomat

195

Zucchini

176

Aprikos

175

Persika

170

Päron

134

Vattenmelon

100

Gurka

60

Källor:

Pathealthlabs

Argicultural Reasearch Service

Om Gojibären och deras historia

För att du ska få en inblick i hur otroligt nyttiga de Tibetanska Gojibären är kommer nedan en mycket läsvärd presentation av bären. Önskar du läsa ännu mer gör du det på  www.lifeport.se.

Tibets Läkarkollegium, som överser bärskörden och som förpackar bären direkt i Tibets huvudstad Lhasa, har utsett företaget Tibet Authentic till sin distributör med ensamrätt för västvärlden! Läs vidare om Gojibären - världens nyttigaste frukt, enligt många!

Inom den österlänska visdomen har Gojibären sedan årtusenden dyrkats för sitt rika näringsinnehåll. I Tibet har bären sedan länge varit kända som "födan som bevarar vår ungdom".

Gojibären har utgjort basen inom den Tibetanska och Kinesiska läkekonsten under flera tusen år. Referenser till gojibusken och deras röda bär går långt tillbaka i vår historia. En av de första kända berättelserna erhör från Tang-dynastín, ca 800 år före Kristus. Och bären har flitigt används inom medicinen för en stor mängd olika områden och nu på senare tid så har den kunskapen börjat nå oss i västerlandet också. Våra uråldriga legender brukar ofta innehålla ett spår av sanning.

Bären plockas under överinseende av Tibets Läkarkollegium och vacuumpackas i Lhasa, Tibet, för att undvika kontakt med föroreningar under transport och distribution. De Tibetanska Gojibären är verkligen en superfruk och är en mycket god näringskälla som särskilt utmärker sig för sina antioxidanter, Polysackarider och Aminosyror.

 

I Tibet finns ett talesätt: "Om du äter gojibär till frukost så blir hela din dag lycklig och tillfredställande:" Men talesättet till trots går det lika bra att äta Goji när som helst under dagen...

Vilda Gojibär i Tibet!

Torkade GojibärPåse med 250 gram
Torkade Gojibär Påse med 250 gram

Frukten är ett avlångt gulrött bär, som kallas Gojibär och har i tusentals år används inom läkekonsten i Kina. Bäret innehåller många nyttiga ämnen såsom antioxidanter, mineraler och vitaminer, i Sverige köps oftast Gojibär torkade eller som juice. Gojibäret har en starkt röd färg på grund av sina höga halter av karotener. Smaken liknar det vanliga russinet eller en blandning av körsbär och blåbär.

10-15 GRAM OM DAGEN RÄCKER!

För att kunna åtnjuta alla hälsosamma egenskaper nämns i kommande texter är det tillräckligt att dagligen inta mellan 10 - 15 gram, omkring 20-40 bär. Och för att ta dem i form av juice, 20-40 milliliter per dag. Emellertid, då det rör sig om ett naturligt och hälsosamt läkemedel utan några som helst bieffekter, kan man utan problem ta större mängder om man önskar.

Vördnaden för dessa bär är så stor i Asien, att för att undvika minsta tvivel om deras äkthet - och därmed om deras terapeutiska verkan - är det Tibets egen regering genom den tibetanska läkarkåren som kontrollerar bärens produktion och försäljning. För närvarande har denna institution ett affärsavtal med företaget Tibet Authentic som har ensamrätten för västvärlden på de tibetanska Gojibären.

Den enda nackdelen som kan nämnas är det höga priset, eftersom dessa bär anses vara "saffranet bland frukter" samt att de växer vilt och är lite mer svårplockade så blir det ett högre pris. Fast med tanke på bärens alla terapeutiska egenskaper kan man tycka att det är en god investering för en god hälsa.

Historik

Hunzafolket - innevånarna i Himalayas dalar - är kända för att vara det friskaste och lyckligaste folket på jorden. Faktum är att deras häpnadsväckande hälsa har väckt uppmärksamhet hos diverse forskare, eftersom detta folkslag inte lider av sjukdomar som cancer, diabetes, artrit och inte heller av hjärtsjukdomar, för att inte tala om för hastigt åldrande. Efter flera års observation har experterna kommit fram till, att detta folks ovanliga motståndskraft mot sjukdomar och åldringssymptom beror på den säregna omgivningen de lever i, på 4 000 meters höjd över havet och utan någon som helst förorening, samt deras föda, baserad på ett dagligt intag av grönsaker och en viss sorts bär som bara växer i dessa dalar. Dessa bär är kända som Goji och deras näringsrika och terapeutiska egenskaper är så högt skattade av många folk i hela Centralasien, att de årligen hyllar dem med en fest som varar inte mindre än - två veckor! Och inte utan anledning - det är just detta näringsämne som den tusenåriga Kinesiska Traditionella Läkarkonsten använder för att återfå Chi eller livsenergin. Någon sanning bör ju ligga i det.

Det tibetanska botemedlet - detta kan Goji användas till

Som vi redan nämnt och som vi nu ska analysera, är det, i likhet med andra födoämnen som fungerar som verkliga mediciner, den stora rikedomen av näringsämnen i Gojibären som förlänar dem deras terapeutiska egenskaper, och som efter tusentals år av erfarenhet ingen förnuftig person skulle komma på tanken att betvivla. Detta till trots, och för att visa att de tibetanska läkemännens konstateranden har sitt parallella "vetenskapliga stöd", kan vi relatera att mer än femtio studier har offentliggjorts i detta ämne och som bekräftar fruktens hälsofrämjande egenskaper som omnämnts redan i antiken. Och utan tvivel är en av de mest berömda forskarna i materien Earl Mindell, filosofie doktor i näringsfysiologi, apotekare och växtforskare av internationellt renommé, och som tillbringat mer än 40 år med att forska inom området för näringsteknik. Faktum är att vi har honom att tacka för alla våra kunskaper om vad vi numera kallar för "funktionell föda".

I resumerade ordalag anser doktor Mindell, som har samlat in uppgifter från olika universitet och vetenskapliga institutioner, tillsammans med många andra experter, att det finns ytterst starka skäl för att dagligen inta Gojibär. Här kommer en del av dem:

- De förlänger livet och skyddar kroppen mot för tidigt åldrande tack vare bärens starka antioxiderande förmåga.

De triljoner celler som människokroppen är sammansatt av utstår konstanta attacker från de skadliga fria radikalerna, som accelererar åldringsprocessen genom att förstöra cellerna snabbare än vad de hinner bli ersatta av nya. Med andra ord, antioxidanternas och polysackaridernas styrka i Gojibären försvarar organismen genom att neutralisera skadan som kan ha orsakats av de fria radikalerna och de gör det som inget annat födoämne har förmåga till. Jordbruksdepartementet i Förenta Staterna använder en skala som kallas ORAC för att mäta den totala antioxidanta kapacitetenhos födoämnen och näringskomplement. Det vill säga, deras förmåga att förstöra eller neutralisera de fria radikalerna i organismen och förhindra sjukdomar eller bekämpa dem. Och enligt denna skala bör vi människor inta minimum 5 000 enheter ORAC per dag för att genom födan bekämpa eventuella attacker från de fria radikalerna. Nåväl, 100 gram Goji innehåller inte mindre än 25 700 enheter ORAC! Deras omedelbara efterföljare, torkade plommon, innehåller "endast" 5 770 av dessa enheter per 100 gram. Varför ett intag av 20 gram dagligen av Goji skulle vara tillräckligt för att täcka våra behov av antioxidanter. Och detta är utan tvivel ett av skälen till att Goji kallas "det långa livets frukt".

- De får oss att känna oss yngre.

Goji stimulerar i hypofysen (endokrina körteln) frigörandet av tillväxthormonet, känt som "ungdomshormonet". Bland hormonets terapeutiska effekter kan nämnas följande: reducering av kroppsfettet, en bättre och mer restaurerande sömn, förbättring av minnet, återhämtning och/eller förbättring av libido, samt fördröjning av håravfallet och uppkomsten av gråa hår.

- De ger ökad energi och kraft, i synnerhet när organismen kämpar mot en sjukdom.

Goji är klassad som en av de huvudsakliga adaptogenerna från Asien (läsaren påminns här att en växt bedöms som adaptogen när den har förmågan att öka livsenergin hos människan, när den äger beprövade terapeutiska egenskaper och är effektiv vid behandlingen av diverse sjukdomar), eftersom de inte endast ökar toleransen och motståndskraften vid fysisk ansträngning, utan också bidrar till att övervinna kraftlöshet, i synnerhet hos konvalescenter efter en sjukdom eller en operation. Och uppenbarligen är de mycket effektiva i denna bemärkelse, eftersom den Traditionella Kinesiska Läkekonsten använder dessa bär vid behandlingen av personer med brist på Chi eller livsenergi.

- De stärker hjärtat och blodet, och håller blodtrycket på hälsosamma nivåer.

För många experter anses ett okontrollerat högt blodtryck som en "tyst lönnmördare" eftersom det kan framkalla hjärt- och kärlsjukdomar, njurfel och i många fall döden hos dem som lider av dessa fel. Enligt Doktor MIndell kan förhöjt blodtryck i hög grad förebyggas med hjälp av polysackariderna hos Goji. Dessutom är cyperonet som bären innehåller ett erkänt skyddsmedel av hjärtat, och dess autocyaniner (röd-blå färgämnen) bidrar till att bevara styrkan och funktionerna i hjärtmuskeln och kronartärerna. Å andra sidan har Gojibären en välkänd förmåga att stärka och förnya blodet. Faktum är att man har kunnat bevisa att de får blodet hos åldringar att återgå till ett märkbart yngre tillstånd. I en annan studie kunde man observera att bärens flavonoider skyddar de röda blodkropparna mot skador orsakade av de fria radikalerna. På senare tid använder man bären i kliniska försök för behandling av brister i benmärgen, eftersom denna frukt stimulerar produktionen av röda och vita blodkroppar, samt blodplättar.

- De reducerar kolesterolet och undviker dess lagring i blodkärlen.

Goji innehåller betasitosterol, en växtsterol av välbeprövad verkan för att sänka kolesterolhalten. Och detta är viktigt, för vi ska komma ihåg att kolesterol och andra lipider kan vara ödesdigra när de reagerar i kroppen och bildar fettperoxider. Ackumuleringen i blodet av dessa klibbiga peroxider kan förorsaka hjärt- och kärlsjukdomar, arterioskleros, hjärtattacker och även hjärnblödningar, eller i aktuella läkartermer, slaganfall eller stroke. Flera av Gojibärens näringsämnen bidrar till att förhindra uppkomsten av dessa åkommor. Flavonoiderna, till exempel, bidrar på ett betydelsefullt sätt till att förhindra bildandet av lipida peroxider, men än mer relevant är det faktum att denna frukt ökar nivåerna av ett viktigt enzym i blodet - superoxiddismutas - som förhindrar bildandet av dessa farliga lipider. Låt oss visa några siffror: Enligt en studie från det Medicinska Universitetet i Ningxia (Kina), resulterade förtäringen av Goji i en betydande ökning av nivåerna av superoxiddismutas- närmare bestämt 40% - och en reducering av de fettperoxiderna - omkring 65%. Dessa är imponerande fakta. Utan att glömma att bärens antioxidanter bidrar till att bibehålla artärerna friska, rena och välfungerande.

- De bidrar på ett enastående sätt till att förebygga och behandla cancer.

Goji är en av de få växtarter som innehåller germanium, ett mineral känt för sin cancerhämmande effekt. Dessutom, enligt ett antal undersökningar, kan bärens antioxidanter och polysackarider hejda de genetiska mutationerna som ger upphov till cancer. Man har även observerat att dessa unika polysackarider förbättrar produktionen av interleukin-2 (IL-2), ett viktigt cytokin och ett immunförsvarsprotein som sänder kraftiga svarsreaktioner mot tumörerna, och med fördubblad aktivitet, vid olika slags cancer. Likaså har Gojibären förmågan att igångsätta en apoptos (programmerad celldöd) av tumörcellerna. En annan studie med patienter uppenbarade, att den grupp som kombinerade kemisk behandling och intag av Goji gav en positiv reaktion på över 250% jämfört med den grupp som endast erhöll kemisk behandling. Och inte bara det, många av patienterna med avancerad cancer upplevde förvånansvärda tillbakagångar av maligna melanom, njurcellkarcinom, koloncancer, lungcancer, näs- och halstumörer, samt malign hydrotorax.

- De bidrar till att normalisera nivåerna av blodsocker.

I Kina används de sedan åratal tillbaka för att behandla inledande diabetes hos vuxna, eftersom man observerat att bärens polysackarider har förmågan att nivellera sockret i blodet och insulinsvaret. Dessutom kan betainet som Goji innehåller förebygga fettlever och kärlskador som ofta observeras hos diabetiker.

- De förbättrar hälsotillståndet av ögonen och synen.

Gojibären är mycket populära i hela Asien för deras positiva effekt på synen. Sentida studier gjorda av kinesiska forskare har påvisat att Gojibären minskar tiden som behövs för att synen ska adaptera sig till mörker och de förbättrar synen i omgivningar med dålig upplysning. Dessutom kan deras karotenoidiska egenskaper skydda gentemot degeneration av gula fläcken och grå starr.

- De förbättrar immunförsvaret och motståndskraften mot sjukdomar

Man har tillskrivit den fria radikalen superoxiden en viktig roll i uppkomsten och utvecklingen av mänskliga sjukdomar. Denna radikal neutraliseras i kroppen av enzymet superoxiddismutas (SOD), vars produktion minskar alltmer med åren. Dessutom, vid vilken ålder som helst, kan spänningarna som vi upplever dagligen försvaga eller stoppa kroppens kapacitet att producera tillräckligt med SOD för att kunna undvika sjukdomar. Men som vi redan nämnt, har förtäringen av Goji till resultat en upp till 40% ökning av produktionen av detta viktiga enzym. Å andra sidan, efter mer än 40 års forskning, har man kunnat konstatera - se publikation i Recent Advances in Chinese Herbal Drugs - förmågan hos denna frukt att reglera immuniteten och kontrollera många andra av kroppens försvarsfunktioner. På så sätt vet man idag att polysackariderna i Gojibären förbättrar reaktionen och balansera aktiviteten av alla slags immunceller, inklusive de cytotoxiska T-cellerna (mördar-T-cellerna), de naturliga dödarcellerna, lysozymerna, tumörnekros faktor alfa och immunoglobelinerna IgG och IgA. Å andra sidan har man kunnat konstatera att aminosyrorna och mineralerna hos dessa frukter ökar med 300% den viktiga funktion som leukocyterna handhar till försvar av organismen. På samma sätt, och i enlighet med en undersökning som nyligen publicerats i tidskriften Journal of the Beijng Medical University, reducerar Goji antikropparna som ger utslag i samband med allergiska reaktioner.

- De återställer och reparerar DNA.

DNA är kroppens viktigaste kemiska substans, emedan den innehar en kopia av alla drag som ärvts från våra föregångare och garanterar att, i den mån de behöver ersättas, våra biljoner celler troget kommer att reproducera sig som exakta och friska dupletter. Som läsaren redan vet, orsakar exponeringen inför kemiska ämnen, föroreningar och fria radikaler skador och bristningar i DNA, vilket kan ge upphov till genetiska mutationer, cancer eller till och med döden. Men polysackariderna och betainet i Goji hjälper till att restaurera och reparera DNA som skadats och förebygger eventuella mutationer.

- Goji bekämpar inflammation och artrit.

Grundliga vetenskapliga studier som fullbordats under de senaste 20 åren, visar att vid fall av inflammation - såväl kronisk som akut - reproducerar sig den fria radikalen superoxid i en sådan rytm att den övervinner superoxiddismutasas(SOD) förmåga att eliminera den innan den orsakar skada. En sådan obalans ger som resultat skador och smärtor i leder och vävnader. Nåväl, låt oss komma ihåg att Goji har förmågan att höja med 40% produktionen av SOD, som är det starkaste antiinflammatoriska och anti-artritiska enzymet i organismen.

- De hjälper till att gå ned i vikt.

En asiatisk studie om övervikt har kunnat konstatera att ett intag av några få Gojibär två gånger om dagen bidrar till en betydande viktminskning. En annan undersökning, denna genomförd av experter från Lantbruksuniversitetet i Huazhing (Kina), påvisade att polysackariderna i denna frukt reducerar kroppsvikten eftersom de förbättrar omvandlingen av födan i energi istället för i fett. Dessutom har de en lugnande effekt på lystnaden att äta mellan måltiderna.

- De avhjälper sömnlöshet och förbättrar kvalitén på sömnen.

I flera medicinska studier som utförts med äldre personer med sömnproblem, kunde man konstatera att ett dagligt intag av dessa bär bidrar både till en snabbare insomning och till en bättre kvalitet på sömnen.

- De förbättrar det sexuella gensvaret och fruktbarheten hos båda könen.

Gojibären anses av den kinesiska läkekonsten som en av de huvudsakliga sexuella hjälperna och de är vittberömda för sin förmåga att "tända passionens låga". Nyligen gjorda vetenskapliga undersökningar har lyckats bevisa att de på ett signifikativt sätt ökar testosteronnivåerna i blodet och följaktligen libido hos både män och kvinnor. De kinesiska och tibetanska läkarna anser dessutom att de har en ojämförlig förmåga att återfå den reproduktiva essensen hos kvinnan. Hos männen bidrar bärens polysackarider till att förlänga spermatozoidernas livstid, samt att förebygga försvagningar och död av testikelcellerna till följd av stress.

- Goji lindrar huvudvärk och yrsel.

Enligt den Traditionella Kinesiska Läkekonsten, beror huvudvärk och yrsel på en bristande jämvikt mellan Yin (den vitala essensen) och Yang (funktionen) hos njurarna. Denna läkekonst menar att njurarna är de viktigaste organen eftersom de kontrollerar hjärnan och andra organ, och man anser att njurarnas goda funktion är fundamental för överlevnaden. I detta hänseende är Goji ett av de mest begagnade botemedlen i Asien för att återfå den förlorade jämvikten och anses som en utmärkt stimulans för njurarna.

- De hjälper under graviditeten och övergångsåldern.

I Kina är det vanligt att gravida kvinnor tar Goji i form av varmt te för att på ett snabbt och effektivt sätt undvika illamåendet på morgnarna under de tre första månaderna. Flera av symptomen under övergångsåldern anses av den Traditionella Kinesiska Läkekonsten bero på en brist på Yin i njurarna och därför har bären under hundratals år använts för att stärka Yin i syfte att återfå den hormonella balansen.

- Goji skyddar levern.

Gojibären innehåller en galactolipid som visat sig skydda levercellerna, till och med mot gifter som klorerade kolväten (CHC) av vilka man utfår bland annat de syntetiska insekticiderna. Dessutom främjar de leverns avgiftande funktioner.

- De stärker muskler och skelett.

Som vi redan nämnt underlättar denna frukt sekretionen av tillväxthormonet i människan, vilket ansvarar för många av kroppens vitala bevarande, reparerande och utvecklande funktioner. Bland dessa funktioner är produktionen av muskelväv och kontinuerlig tillförsel av kalcium till skelett och tänder.

- De förbättrar minnesförmågan.

Gojibären anses vara det viktigaste "styrkemedlet" för hjärnan i Asien. De innehåller betain, som i kroppen omvandlas till kolin, ett ämne som förbättrar minnet och förmågan att komma ihåg.

- De lindrar kronisk torrhosta.

De traditionella kinesiska läkarna använder Goji, ensamt eller i kombination med andra örter, för att bota hosta och tilltäppthet.

- Gojibären minskar ängslan och stress.

Forskare vid University of California (förenta Staterna) och andra institutioner, har definitivt kunnat fastställa sambandet mellan stress och höga halter av kortisol i blodet. Och alldenstund denna frukt är en så kallad adaptogen, hjälper den kroppen att adaptera sig och överbrygga stressen genom att förse den med tillräckliga energireserver. Goji har dessutom förmågan att minska stressen och normalisera nivåerna av detta hormon. Och när halten av kortisol i blodet minskar, tappar man snabbt vikt och fetterna bränns med lätthet varvid de slutar att lagras, man får mer energi, mindre trötthetskänsla efter måltiderna och ett normalt frigörande av tillväxthormonet till följd. Vidare minskar kolesterol och blodfetter, insulinet används på ett bättre sätt, inflammationerna avtar, immunförsvaret fungerar bättre, man sover bättre, etcetera.

- Matsmältningen förbättras.

Goji har använts sedan länge vid behandling av atrofisk gastrit, en försvagning av matsmältningen orsakad av en minskad aktivitet av magcellerna. Gojibären är i sig en lättsmält föda och i synnerhet i form av juice.

Vi avslutar med att berätta att folk i Asien säger att ett dagligt intag av Goji ger en gladare attityd, större vitalitet och mer energi. Inte utan anledning kallas de "glädjebären", och av alla sina terapeutiska egenskaper att döma är denna benämning i högsta grad passande.

Om Goji